Α.Ε.Δικαίου – Φοίβος 50-67 (1η αγων. ανδρών 2022/2023)

Α.Ε.Δικαίου – Φοίβος 50-67 (1η αγων. ανδρών 2022/2023)

Εμφανώς ανέτοιμη η ομάδα μας, ηττήθηκε στην πρεμιέρα του ανδρικού πρωταθλήματος με 50-67 από τον Φοίβο.

Σε ένα πολύ “περίεργο” πρωτάθλημα, όπου στον όμιλο νήσων συμμετέχουν μόλις 4 ομάδες (ίσως οι λιγότερες από ποτέ), όπου θα γίνεται ένας αγώνας -σχεδόν- κάθε μήνα, αρχικά είχε αποφασιστεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει μέσα Νοεμβρίου.  Και αυτό, με το σκεπτικό πως οι περισσότεροι αθλητές εργάζονται σε τουριστικά επαγγέλματα και έτσι θα είχαν παραπάνω χρόνο προετοιμασίας για τους αγώνες, μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ορίστηκαν αγώνες για το ανδρικό σήμερα, με τους επόμενους αγώνες να ορίζονται για το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου….

Το ματς ξεκίνησε με την ομάδα μας να βρίσκεται πίσω στο σκορ 0-8 και να μένει σχεδόν 5′ άποντη, μέχρι το καλάθι του Τριτσάρη. Στην συνέχεια μειώσαμε σε 7-9, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 13-15. Οι αντίπαλοι προηγήθηκαν 13-18, αλλά με 2 συνεχόμενα καλάθια του Χατζησταμάτη μειώσαμε σε 17-18. Ο Χατζηγιακουμής ισοφάρισε με τρίποντο 21-21 (4’20”) και στην συνέχεια έγινε μια πρωτόγνωρη φάση : ο Χατζηγιακουμής πέτυχε καλάθι στην λήξη του χρόνου (σκορ 23-25) και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Δύο φάσεις μετά, (!!!)  οι διαιτητές αποφάσισαν πως εκείνο το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και το αφαίρεσαν από το φύλλο αγώνα, με την δικαιολογία πως δεν ήχησε η κόρνα της γραμματείας !!!! Ευτυχώς υπάρχει η κάμερα του Giafkasports.gr , σαν ντοκουμέντο….

Το ματς στην ουσία κρίθηκε στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου, όταν και δεχθήκαμε ένα σερί 0-15, απόρροια της κούρασης που επήλθε στους παίχτες μας, λόγω της έλλειψης προπονήσεων (ζήτημα να είμασταν πλήρεις σε 2 προπονήσεις)…. Ο Δημήτρης Τζομάκας δεν είχε στην διάθεσή του -για διάφορους λόγους-, τον Γιώργο Τρύπα , τον Πέτρο Καραθωμά, τον Γιάννη Γεωργαδάκη, τον Θωμά Τζουρτζιώτη, τον Οδυσσέα Χλαπάνη και τον Γιώργο Μανώλα, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε τον Ιπποκράτη.

Υ.Γ. 1 : Πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του Δημήτρη Παπούλη που έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας. Ο Δημήτρης είχε αγωνιστεί και στις δυο ομάδες, και οι σημερινοί “αντίπαλοι” τίμησαν την μνήμη του, αγκαλιασμένοι πριν την έναρξη του ματς, ενώ στην λήξη του παιχνιδιού φώναξαν όλοι μαζί το όνομά του….

Υ.Γ.2 : Το παιχνίδι τελείωσε σχεδόν μεσάνυχτα, λόγω καθυστερημένης λήξης των αγώνων που προηγήθηκαν.

Υ.Γ.3 : Την 1η του εμφάνιση με το ανδρικό μας, πραγματοποίησε ο Ανδρέας Παπούλης, που δεν γλίτωσε το καθιερωμένο “μπουγέλωμα” από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Επίσης, οι -έφηβοι- Δημήτρης Κουζούκας και Σέργιος Δρόσος, αγωνίστηκαν ξανά με το ανδρικό μας, μετά τις συμμετοχές τους στο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου 2019/2020.

Δεκάλεπτα : 13-15, 25-31, 36-52, 50-67

Α.Ε. Δικαίου (Τζομάκας ): Δρόσος Ζαφείρης, Νίκος Σπανός, Αποστόλης Κοντός, Παπούλης Ανδρέας, Τριτσάρης  Παντελής 3,  Παρβαντώνης  Λευτέρης 6,  Λάμπρου  Πέτρος  6, Χατζησταματης Αντωνης 22(3), Χατζηγιακουμής Γιώργος 8, Δρόσος Πάσχάλης  3, Κουζούκας Δημήτρης 2, Δρόσος Σέργιος

Total Page Visits: 694 - Today Page Visits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.