Συνάντηση Δημάρχου Κω με σωματεία μπάσκετ

Συνάντηση Δημάρχου Κω με σωματεία μπάσκετ

Συνάντηση των σωματείων των χωριών (Α.Ε Δικαίου, Αιόλου Κεφάλου και Ηρακλή 2000) με τον Δήμαρχο Κω, σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών χώρων μπάσκετ…….

Από την ομάδα μας το παρόν έδωσε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, αναζητώντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει σχεδόν 28 την ομάδα μας, αλλά και τις ομάδες των υπόλοιπων χωριών του νησιού μας……..

Αναλυτικά το άρθρο από το giafkasports.gr

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α.Ε Δικαίου, του Αιόλου Κεφάλου και του Ηρακλή 2000 είχαν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κω , Θεοδόσης Νικηταράς και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργιας κλειστών χώρων μπάσκετ.  Πριν την έναρξη της συζήτησης με πρωτοβουλία του Γιώργου Πασσανικολάκη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Δημήτρη Λαμπρόγλου που έφυγε σήμερα απ’ την ζωή.

Αρχικά ο Δήμαρχος Κω έκανε μια αναφορά στο τι έχει γίνει αυτά τα χρόνια σε ότι αφορά τον αθλητισμό στο νησί, στους χώρους που δημιουργήθηκαν η αναπτύχθηκαν στο ποδόσφαιρο αλλά και στο τι έχει γίνει σε ότι αφορά το τι παρέλαβε η δημοτική αρχή για τις μελέτες για κλειστά γυμναστήρια. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κλειστό το Λινοπότι και την ανταλλαγή που έγινε στα οικόπεδα προκειμένου να γίνει το νοσοκομείο και το αθλητικό Πολύκεντρο. Δυστυχώς αυτή η διαδικασία καθυστέρηση 1.5 χρόνο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά λόγω προβλημάτων στο δημοτικό συμβούλιο ωστόσο ξεμπλόκαρε και προχωράει .

Την Δευτέρα θα είναι στο νησί μας η μελετητική ομάδα που θα δει την έκταση και θα κάνει την πρόταση για ρυμοτομικό τόνισε ενώ συνεχίζει επίσης να υπάρχει η πρόταση της Περιφέρειας ότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα βάλει 900 χιλιάδες ευρώ. Τρέχει η διαδικασία και για το ρυμοτομικό για την Καρδάμαινα γιατί και οι δύο περιοχές έχουν γύρω τους ρέματα και πρέπει να γίνουν σωστά οι διαδικασίες.  Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μελέτη για την δυνατότητα να γίνουν κλειστά γυμναστήρια σύγχρονα στο Πυλί (Το 2013 ως Δημος Δικαίου υπήρχε μελέτη και την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας για την ανέγερση νέου κλειστού ωστόσο η το συμβούλιο αρχιτεκτονικής το απέρριψε τόνισε). Μετά από έρευνα στην αγορά καταλήξαμε ότι μπορούμε να πάμε στο μπαλόνι με διχτυώμα το οποίο μπορεί να στηρίζει τον φορέα και να σου επιτρέπει να ανοίγεις τα πλάγια μέρη και να τα ανοίγεις ανάλογα με με τον καιρό.  Αυτό που προτείνουμε είναι να το μεγαλώσουμε προς τον δρόμο ώστε εκεί να μπουν και τα αποδυτήρια και να γίνουν πιο σύγχρονα είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Καρδάμαινα όπου υπάρχει το παλιό δημοτικό σχολείο. Υπογράψαμε μια σύμβαση με την αναπτυξιακό σχεδιασμό, θέλουμε να εκδώσουμε τις οικοδομικές άδειες ωστόσο υπάρχει το πρόβλημα ανάπτυξης ενός μεγάλου γηπεδο, ωστόσο λειτουργικά τοποθετήσαμε γήπεδο διαστάσεων 36Χ20.

Στην Κέφαλο τόνισε η πρόταση της υπηρεσίας που την έχει προχωρήσει, συζητούμε για ένα χωροδικτύωμα 26Χ33 ενώ για την Κω υπάρχει ένα οικοδομικό τετράγωνο που είναι χαρακτηρισμένο ως αθλοπαιδιές. Εκεί επιχειρήσαμε να κάνουμε κολυμβητήριο δυστυχώς όμως η αρχαιολογία δεν μας άφησε. Επικαιροποιώντας το ενδιαφέρον μας, την επόμενη χρονιά εφόσον είμαστε στα πράγματα θέλουμε να κάνουμε εκεί να κάνουμε ένα κλειστό προπονητήριο.  Την επόμενη εβδομάδα θα υποβάλλουμε την πρόταση μας για την χρηματοδότηση απ’ το ταμείο αλληλεγγύης μετά την συζήτηση και την πρόταση που κάναμε.

Στην συνέχεια έγινε μια αναφορά των πλεονεκτημάτων του θόλου με δικτύωμα σε σχέση με το μπαλόνι και παρουσίαση φωτογραφιών των θόλων και των σχεδίων για Πυλί, Καρδάμαινα και Κέφαλο απ’ τον Δήμαρχο ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε και τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της ΚΩ.ΑΝ, Νίκο Ξυπολιτά για την συνεργασία.

Στην συνέχεια μέσω της πενταμελούς επιτροπής τα σωματεία μετέφεραν την δική τους πρόταση προς τον Δήμο της Κω απ’ το μέλος του Δ.Σ της Α.Ε Δικαίου, Διονυσία Γιαννούλη. Πιστεύουμε ότι η πρόθεση σας είναι θετική και θέλουμε να συμπράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις είπε χαρακτηριστικά. Προτείνουμε το κλείσιμο των ανοιχτών γηπέδων με τα σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με το παρκέ, τον φωτεινό πίνακα, τα αποδυτήρια, τα μπάνια και όλα όσα χρειάζονται. Ζητάμε σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου μέσα στον επόμενο μήνα με μοναδικό θέμα το κλείσιμο των ανοιχτών γηπέδων ώστε να υπάρχει η δέσμευση. Θα είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια τόνισε.

Χαρακτηριστικά το υπόμνημα των ομάδων αναφέρει:  Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκλησή σας να συζητήσουμε για το μέλλον των μπασκετικών υποδομών στα Χωριά μας.

Πιστεύουμε πως η πρόθεσή σας συμβάλλει θετικά στην εξεύρεση λύσεων και σας δηλώνουμε ότι θα συμπράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πολυπόθητο αιτούμενο ετών, τη δημιουργία κλειστών προπονητηρίων στα Χωριά μας.

Οι Σύλλογοι της ΑΕ Δικαίου, του Ηρακλή 2000 και του Αιόλου, μ’ αφορμή τη συνάντηση εργασίας που μας προσκαλέσατε για να μας παρουσιάσετε τις θέσεις σας σχετικά με την κατασκευή κλειστών προπονητηρίων στα χωριά μας, σας παραθέτουμε τις κοινές μας θέσεις, όπως εκφράστηκαν στην 5μελή Επιτροπή Διεκδίκησης, οι οποίες έχουν τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών των Διοικητικών μας Συμβουλίων.

Προτείνουμε:

α) Το κλείσιμο των υφιστάμενων ανοικτών γηπέδων μπάσκετ σε Πυλί και Κέφαλο, με τις εξής σύγχρονες προδιαγραφές:

– Παρκέ

– Ηλεκτρονικό πίνακα

– Υδραυλικές μπασκέτες

– Πτυσσόμενες κερκίδες φιλάθλων

– Αποδυτήρια

– Τουαλέτες

– Θέρμανση / Ψύξη

– Κυλικείο (με αξιοποίηση από τις ομάδες μας)

β) Κατασκευή σύγχρονου Προπονητηρίου μ’ όλες τις προαναφερθείσες προδιαγραφές στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καρδαμαίνης, το οποίο προτείνουμε ν’ αξιοποιηθεί παράλληλα ως πολυχώρος λοιπών αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, που τόσο έχει ανάγκη η Καρδάμαινα.

Ζητάμε:

α) Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, με μοναδικό θέμα: «Κατασκευή Κλειστών Προπονητηριών σε Πυλί, Καρδάμαινα και Κέφαλο», ώστε να παρθεί απόφαση, που θα είναι δεσμευτική των επόμενων δράσεων της Δημοτικής Αρχής, ορίζοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

β) Να εγγραφεί, σε ειδικό κωδικό του (αναμορφωμένου) Ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος Έργων του Δήμου για το 2023, η κατασκευή των τριών Προπονητηρίων στα Χωριά μας, καθώς και να περιληφθεί στον Προϋπολογισμό του 2023 (ο οποίος θα πρέπει επίσης ν’ αναμορφωθεί) σαφές ποσό που θ’ αφορά στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και αναμένουμε τις δράσεις σας. Σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ευελπιστώντας στην άμεση υλοποίηση της δέσμευσής σας για κατασκευή σύγχρονων προπονητηρίων στα Χωριά μας.

Μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Πασσανικολάκη ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το κόστος θα φτάσει το 1 εκ ευρώ απ’ τα οποία τα 600 χιλιάδες ευρώ θα έρθουν απ’ τα ταμείο αλληλεγγύης και τα άλλα απ’ τον Δήμο της Κω.  Στόχος είναι να ξεκινήσουμε γρήγορα την διαδικασία στον Δήμο Ηρακλειδών και να εντάξουμε στην χρηματοδότηση του Πυλίου και της Κεφάλου και αρχές του φθινοπώρου να έχουμε ανάδοχο και να δούμε το πρώτο κλειστό να τοποθετείται. Όταν εγκατασταθεί ο εργολάβος τοποθετούνται σε έναν μήνα.

Μετά από ερώτηση του Νίκου Ιερομνήμων σε σχέση με το αν υπάρχει στήριξη απ’ την Περιφέρεια που το είχε αναφέρει και παλιότερα ο Δήμαρχος Κω ανέφερε ότι θέλησε πριν φτάσει εκεί να είναι έτοιμος και σε ότι αφορά την χρηματοδότηση και τόνισε αν μπορεί να υπάρχει στήριξη απ’ τους ανθρώπους του νησιού (ο κ. Ιερομνήμων ανέφερε ως παράδειγμα το παρκέ  της Καλύμνου απ’ τον κ. Χαλίκο) τόνισε ότι με χαρά θα την δεχτεί.  Με την σειρά για τον Αίολο Κεφάλου ο Κώστας Πολίτης ευχαρίστησε γι’ αυτήν την συνάντηση και τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια δέσμευση για το καλό των ομάδων και των χωριών.

Ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή 2000, Μιχάλης Χατζηγιακουμής συνεχάρη όλους όσους ασχολούνται με το μπάσκετ στα χωριά και έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο για να γίνει αυτή η συνάντηση ενώ τόνισε πόσο έχει δουλέψει αυτή η δημοτική αρχή για τα γήπεδα ενώ εξέφρασε την αντίρρηση του σε σχέση με την χωροθέτηση για το κλειστό στην Καρδάμαινα και το αν υπάρχει τρόπος να μεταφερθεί στο νέο δημοτικό του χωριού. O Δήμαρχος τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος,  καθώς χρειάζεται η δημιουργία και νέου γηπέδου και θα υπάρχει και πρόβλημα σε ότι αφορά την καθημερινότητα του σχολείου.

Ο Δημήτρης Τζομακας με την σειρά του αναφέρθηκε στο γιατί χρειάστηκε να υπάρξει αυτή η πίεση για να προχωρήσει η διαδικασία με τον Δήμαρχο να δηλώνει με την σειρά του ότι θέλαμε να είμαστε έτοιμοι, δεν πιεστηκαμε απλά δουλέψαμε αρκετά όλο τον χρόνο πριν φτάσουμε εδώ για να σας ανακοινώσουμε αυτά που λέμε σήμερα.

Με την σειρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ ευχαρίστησε και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και τόνισε ότι αυτή η μελέτη ξεκίνησε απ’ τον Μαρτίο του 2021. Με την σειρά του αναφέρθηκε στο ότι δεν υπήρχε προτεραιότητα κάπου απλά έτρεξαν κάποια γήπεδα στα οποία υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Δουλέψαμε αρκετά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και σέβομαι το έργο σας και ότι έχετε πετύχει τόνισε χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η πιο άμεση λύση και είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε βήμα βήμα.

Ως επίλογο αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή μαζί με τα σωματεία κάνουν ένα βήμα προόδου με στόχο το κλείσιμο τριών ανοιχτών γηπέδων στα χωριά σε πρώτο στάδιο και την δημιουργία νέου κλειστού προπονητηρίου στην πόλη ενώ παράλληλα να γίνουν και οι κατάλληλες διεργασίες για το νέο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ στο Λινοπότι.

Total Page Visits: 672 - Today Page Visits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.