Απολογισμός του ανδρικού 2009/2010

Συνάντηση-απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που τελείωσε, έκανε χτες το ανδρικό τμήμα της ομάδας μας.

Παραβρέθηκαν παίχτες, προπονητής και διοίκηση και στην συζήτηση που ακολούθησε έγινε μια αναδρομή των 6 τελευταίων μηνών, από τον Αύγουστο δηλαδή που ξεκίνησε η προετοιμασία με τον Δημήτρη Μαράγκα, μέχρι την προηγούμενη Κυριακή που ολοκληρώθηκε η σεζόν με τον Βαγγέλη Κουζουκάκη στον πάγκο. Επίσης έγινε μια πρώτη κουβέντα για την ένα σεζόν, μιας και η διοίκηση θέλει να κάνει έναν καλύτερο σχεδιασμό, κλείνοντας τις εκκρεμότητες πολύ νωρίς (το πολύ μέχρι το Πάσχα), αποφεύγοντας έτσι τα λάθη του παρελθόντος…..

Πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, η οποία -δυστυχώς- δεν χαρακτηρίζεται επιτυχημένη. Με άλλες προοπτικές ξεκίνησε η ομάδα και έφτασε στο…αμήν να πετύχει την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία, και αυτό όχι από το δικό της παιχνίδι, αλλά από την νίκη του Αφάντου απέναντι στην Καλλιθέα (η οποία και τελικά υποβιβάστηκε).

Οταν ξεκίνησε η προετοιμασία τον Αύγουστο, στην λίστα του Δημήτρη Μαράγκα υπήρχαν 17 ονόματα, κάνοντας έτσι τον Μακεδόνα κόουτς αρκετά αισιόδοξο για το μέλλον. Το κρίσιμο σημείο της χρονιάς, ήταν η προκήρυξη των εθνικών εκλογών, που είχε σαν αποτέλεσμα την απόσπαση του Δημήτρη στην ιδιαίτερη πατρίδα του (Θεσσαλονίκη), αφήνοντας την ομάδα μας….στον αέρα, μόλις 3 ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος με τον Ιβίσκο (20 Σεπτ). Η διοίκηση εμπιστεύτηκε την θέση του προπονητή στον Αλέξανδρο Βόκοτα, ο οποίος είχε πλέον τον ρόλο του παίχτη/προπονητή, μέχρι και την 3η αγωνιστική, όταν και ανέλαβε κόουτς ο Βαγγέλης Κουζουκάκης. Ολες αυτές οι αλλαγές δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ομάδα, και αυτό φάνηκε με το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 6 συνεχόμενες ήττες στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Η ομάδα άρχισε να “ρολάρει” περίπου μετά από ένα μήνα παρουσίας του Ροδίτη τεχνικού στον πάγκο και έτσι ήρθε η πρώτη νίκη με αντίπαλο τον Ζέφυρο. Τον μήνα Νοέμβριο η ομάδα έπαιξε -σαφώς- το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν, κάνοντας άλλη μια νίκη μέσα στην Καλλιθέα και φτάνοντας κοντά σε μια άλλη (Ιβίσκος), αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές μας έφερε….3 μήνες πίσω, μιας και γνωρίσαμε 3 σερί ήττες……

Στα των αριθμών τώρα, συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 20 αθλητές. Καταλάβαμε την 7η θέση στο πρωτάθλημα (με ρεκόρ 2-12), είχαμε την 7η επίθεση στο πρωτάθλημα (761 πόντοι, Μ.Ο. 54.4) και την 7η άμυνα (983 πόντοι, Μ.Ο. 70.2) και οι πρώτοι σκόρερς ήταν ο Κώστας Πολίτης (148 πόντοι), ο Γιάννης Αντωνόπουλος (138 πόντοι) ο Θανάσης Μολυβιάτης (103 πόντοι) και ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (103 πόντοι). Για να έχουμε μια σύγκριση, τα αντίστοιχα περσινά (σεζόν 2008/2009) νούμερα ήταν : είχαμε καταλάβει την 3η θέση στο πρωτάθλημα (με ρεκόρ 7-7), είχαμε την 4η επίθεση στο πρωτάθλημα (939 πόντοι, Μ.Ο. 67.1) και την 4η άμυνα (869 πόντοι, 62.1) και οι πρώτοι σκόρερς ήταν ο Κώστας Πολίτης (188 πόντοι), ο Γιάννης Αντωνόπουλος (174 πόντοι) και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (135 πόντοι).

Τέλος στα γενικότερα στατιστικά στοιχεία, ο Γιάννης Αντωνόπουλος έγινε ο πρώτος στην ιστορία της ομάδα μας που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές (έφτασε τις 103), ενώ έγινε και ο πρώτος σκόρερ (818 πόντοι) ξεπερνώντας τον Γιώργο Τρύπα που έχει 720 πόντους. Επίσης, δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία πέρασε ο Θανάσης Μολυβιάτης, που έχει πλέον 68 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας μας, έχοντας πετύχει και 591 πόντους.

 

Total Page Visits: 522 - Today Page Visits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.