ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2016

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2016

Ευχαριστήριο προς Ιάλυσο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

 

Ένα ακόμα Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου διοργανώθηκε στην όμορφη Ιαλυσό της Ρόδου.

Σ’ ένα κλειστό Γυμναστήριο απλό και απέριττο, αλλά υπερπολυτελές σ’ ότι αφορά στην φιλοξενία,οργάνωση, φίλιο περιβάλλον, εξυπηρέτηση και στην κάθε δυνατή βοήθεια  ώστε να μην λείψει τίποτα απ’ όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος σ’ αυτό το τουρνουά, συναντήθηκαν τέσσερις ομάδες από Ελλάδα και Τουρκία για να γιορτάσουν… το Μπάσκετ.

Πάνω από 110 αθλήτριες της κατηγορίας Παγκορασίδων και Κορασίδων, από τον Γ.Α.Σ. Ιαλυσός της Ρόδου,  Α.Ε.Δικαίου  από το Πυλί της Κώ,  την Ντάτσα της Τουρκίας και Μαρμαρίς Τουρκίας   αγωνίστηκαν παίρνοντας νέες μπασκετικές εμπειρίες και εικόνες, σε μια εκδήλωση που από απλή και τολμηρή ιδέα έγινε θεσμός και πρότυπο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τα παιδιά μας έδειξαν ότι καθόλου δεν υστερούν απέναντι σε ομάδες με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις και σε προπονητές που έχουν την πολυτέλεια να διαλέγουν παιδιά – αθλητές από έναν πληθυσμό πάνω από 100.000 ατόμων. Ο Δημήτρης Τζομάκας και τα κορίτσια της Α.Ε ΔΙΚΑΙΟΥ δείχνουν σε κάθε ευκαιρία τη δουλειά που κάνουν στα γήπεδα του Πυλίου και του Ζηπαρίου. Να σημειωθεί ότι η αποστολή μας είχε 6 νέες αθλήτριες, μικρότερης ηλικίας οι οποίες απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες.

Όσο αφορά στη Φιλοξενία και στην οργάνωση εν γένει, του αγαπητού  Γιώργου Χατζηκαλημέρη τα λόγια  περιττεύουν. Η έκφραση στα πρόσωπα των παιδιών μας κατά την υπέροχη τελετή έναρξης όσο και κατά την τελετή λήξης με τις απονομές σε άτομα που δουλεύουν νυχθημερόν για το καλό του Μπάσκετ, αρκεί για να δηλώσουν χωρίς λόγια το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ  σ’ εσένα Φίλε Γιώργο και στους άξιους συνεργάτες σου.

Ήταν τιμή για εμάς η πρόσκληση που μας κάνατε, καθώς και υποχρέωση αλλά συνάμα και χαρά και ευχαρίστηση η συμμετοχή μας σε αυτό το Τουρνουά.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε αυτή σας τη φιλοξενία.

 

Η οργανωτική επιτροπή του διεθνούς Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού, επιδιώκει να χαρίσει αξέχαστες στιγμές στις φιλοξενούμενες αθλητικές αποστολές που θα επισκεφθούν τη Ρόδο. Σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι τα αναμνηστικά δώρα τα οποία ετοιμάζονται με επιμέλεια.

Το καλαίσθητο T-shirtγια τις αθλήτριες, σε χρώμα φούξια και με τυπωμένο στο μπροστινό μέρος το λογότυπο της διοργάνωσης, αποτελεί μέρος της τσάντας με τα αναμνηστικά η οποία θα περιλαμβάνει επίσης υλικό προβολής και διαφήμισης του νησιού μας.

Η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη λάβει έγκριση παραλαβής ενημερωτικού υλικού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που αφορούν στα αναμνηστικά των επισήμων, τα οποία θα παραλάβουν οι αρχηγοί των φιλοξενούμενων αποστολών, καθώς και φυλλάδια για τα υπόλοιπα μέλη των ομάδων.

Αντίστοιχη έγκριση έχει παρθεί και από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

 

ΑΡΤΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΓΑΣ Ιάλυσος, με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ροδίων και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, θα έχει άρτια ιατρική κάλυψη.

Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε τη συνεργασία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου ενώ υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας θα είναι ο κ. Γιώργος Ντέτσκας.

 

ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ

Τη θετική απάντηση για την κάλυψη των αγώνων από το Σύνδεσμο Διαιτητών και το Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου εξασφάλισε η οργανωτική επιτροπή του διεθνούς τουρνουά.

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν τα ονόματα των διαιτητών καθώς και των μελών της γραμματείας που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΣ 2016

Πλησιάζοντας οι μέρες διεξαγωγής του διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης κατηγορίας κορασίδων με την επωνυμία «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ», οι ετοιμασίες για μία άρτια, από κάθε άποψη, διοργάνωση εντείνονται από τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής που εστιάζουν την προσοχή τους σε κάθε λεπτομέρεια.

Στο Τουρνουά, το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΓΑΣ Ιάλυσος, με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ροδίων και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, στις 18-20 Ιουνίου και με τη συμμετοχή των ομάδων μπάσκετ ΑΕ Δικαίου Κω, Ντάτσα, Μαρμαρίς από τη γειτονική Τουρκία και φυσικά του οικοδεσπότη ΓΑΣ Ιάλυσος, θα συμβάλλουν τόσο ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου (ΣΔΚΔ) όσο και ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου (ΣΚΚΔ) καλύπτοντας τις ανάγκες του αγωνιστικού προγράμματος με τη συμμετοχή διαιτητών και μελών γραμματείας.

Από τους αγώνες του Τουρνουά δε θα μπορούσε να λείψει η ιατρική κάλυψη και η παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου είναι δεδομένη για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των παιδιών μας.

Είναι πολύ μεγάλη χαρά για τους διοργανωτές να γίνονται αποδέκτες ενδιαφέροντος από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά τη διεθνή διοργάνωση, η οποία «μεταφέρεται» κι εκτός συνόρων, με συνεχείς αναφορές και προβολή στα ΜΜΕ της Τουρκίας. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και η ομάδα εθελοντών του Τουρνουά καθώς επίσης και οι χορηγοί οι οποίοι ανταποκρίνονται θετικά σε κάθε κάλεσμα και χωρίς τους οποίους η υλοποίηση του σχεδιασμού της οργανωτικής επιτροπής του Τουρνουά δε θα ήταν εφικτή.

Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το φυλλάδιο του Τουρνουά, με τις φωτογραφίες των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν καθώς επίσης και το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου.

Το φυλλάδιο είναι γραμμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά.

Σε ένα ακόμα διεθνές τουρνουά θα λάβει μέρος η ομάδα μας (για 4η φορά), αυτή την φορά στην Ιαλυσό της Ρόδου, με τον Γ.Α.Σ. να διοργανώνει με την σειρά του το “ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ”.

Προσκεκλημένες (εκτός από την ομάδα μας) είναι οι ομάδες του Μαρμαρίς και της Ντάτσα από την Τουρκία, με τα κορίτσια των ομάδων να θέλουν να δείξουν -για μια ακόμα φορά- πως ο αθλητισμός ενώνει.

Η πρώτη φορά που η ομάδα μας συμμετείχε, ήταν στην Ντάτσα της Τουρκίας, τον Σεπτέμβρη 2014.

Στην συνέχεια, τον Μάη του 2015 διοργανώσαμε εμείς στην Κω το τουρνουά, ενώ τον περασμένο Οκτώβρη ήταν η σειρά του Μαρμαρίς.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 18-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Οι ετοιμασίες για το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων, που θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΓΑΣ Ιάλυσος, έχοντας την πλήρη στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου όλα να κυλήσουν στην εντέλεια και η διοργάνωση να είναι άρτια σε όλες τις εκφάνσεις της.

Μια ιδέα που μεγάλωσε και καθιερώθηκε

Το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων έχει πλέον καθιερωθεί καθώς τον προσεχή Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το έκτο κατά σειρά ραντεβού των ομάδων και το δεύτερο στην Ιαλυσό.

Η καλλιέργεια και ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα αγώνων καλαθοσφαίρισης για την κατηγορία κορασίδων, ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε δειλά δειλά το 2013 με τη μετάβαση της ομάδας του ΓΑΣ Ιάλυσος στη γειτονική Ντάτσα.

Το τμήμα κορασίδων του συλλόγου ταξίδεψε στην Τουρκία στις 1-3 Μαΐου 2013 όπου έδωσε μία σειρά φιλικών αγώνων ενώ παράλληλα είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την οικοδέσποινα πόλη, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και φυσικά τους φιλόξενους ανθρώπους της.

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος ανταπέδωσε τη ζεστή φιλοξενία προσκαλώντας την ομάδα της Ντάτσα στη Ρόδο τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς (17-20/10/2013). Το αποτέλεσμα έτυχε τόσο θετικής ανταπόκρισης που το επόμενο βήμα ήταν να …μεγαλώσει η διοργάνωση και να αγκαλιάσει περισσότερες ομάδες από διαφορετικές περιοχές των δύο χωρών.

Στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014, η Ντάτσα ανέλαβε τη διεξαγωγή του τουρνουά με τη συμμετοχή όχι μόνο του ΓΑΣ Ιάλυσος αλλά επίσης της ΑΕ Δικαίου από την Κω και της ομάδας κορασίδων από το Μαρμαρίς. Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο κατά το οποίο οι νεαρές αθλήτριες των τεσσάρων – πλέον – ομάδων εδραίωσαν τις φιλικές τους σχέσεις.

Επόμενος «σταθμός» του Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου ήταν η Κως (1-3 Μαΐου 2015) με διοργανώτρια ομάδα την ΑΕ Δικαίου. Στις τέσσερις συμμετέχουσες προστέθηκαν ακόμη η ΕΑ Καλύμνου, ο Ιπποκράτης Κω και ο Ηρακλής 2000. Άλλη μία διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνέβαλλε στην ανάπτυξη τόσο του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στις μικρές ηλικίες όσο και στην επισφράγιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που είχαν την ιδέα του Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου.

Το Μαρμαρίς είχε τη χαρά να φιλοξενήσει το 5ο τουρνουά στο οποίο, μάλιστα, υπογράφηκε το Σύμφωνο Φιλίας. Τον περασμένο Οκτώβριο (23-25/10/2015) οι τέσσερις ομάδες (ΓΑΣ Ιάλυσος, ΑΕ Δικαίου, Ντάτσα, Μαρμαρίς) έδωσαν έναν πιο επίσημο τόνο στη συνεργασία τους υπογράφοντας το Σύμφωνο Φιλίας του οποίου σκοπός είναι η εδραίωση των συναισθημάτων φιλίας, η μετάδοση μέσα από τις αθλητικές και πολιτιστικές επαφές των μηνυμάτων φιλίας και συνεργασίας των λαών Ελλάδας και Τουρκίας και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας.

Το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων στην Ιαλυσό θ’ αποτελέσει ακόμη έναν κρίκο στην ισχυρή αλυσίδα αθλητικών / πολιτιστικών εκδηλώσεων Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου με στόχο τη ΦΙΛΙΑ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

(16:00): ΓΑΣ Ιάλυσος- Μαρμαρίς

(18:00): Ντάτσα- Α.Ε. Δικαίου

(20:00): Τελετή έναρξης

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

(17:00): Γ.Α.Σ. Ιάλυσος- Ντάτσα

(19:00): Μαρμαρίς- Α.Ε. Δικαίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

(09:30): Μικτές Παγκορασίδων

(10:30): Μικτές Κορασίδων

(12:30): Τελετή λήξης

 

Total Page Visits: 744 - Today Page Visits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.