Μεγάλες ζημιές στο κλειστό Κω…..

Μεγάλες ζημιές στο κλειστό Κω…..

Η σημερινή προπόνηση του ανδρικού μας στο κλειστό ξεκίνησε όπως οι άλλες : όλοι οι παίχτες ακριβώς στις 19:30 στο κέντρο του γηπέδου, δυο κουβέντες του κόουτς, προθέρμανση, λέι-απ…..

Το ψιλόβροχο που έπεφτε έξω δεν φαινόταν να ενοχλεί κανέναν. Μετά από 15′ λεπτά όμως, όταν άρχισε να γίνεται… χοντρόβροχο (!!!) και να πέφτει με δύναμη στην ταράτσα του κλειστού, άρχισε να γίνεται και δύσκολη η επικοινωνία μέσα στο γήπεδο, μιας ο θόρυβος ήταν απερίγραπτος….. Ακόμα και έτσι, κανείς δεν ήταν υποψιασμένος για την συνέχεια. Ούτε καν, όταν μερικές σταγόνες από την οροφή έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ. Ορισμένες πετσέτες κάλυψαν τα επικίνδυνα σημεία, για να συνεχιστεί η προπόνηση. Όταν, όμως οι πετσέτες αντικαταστάθηκαν με κουβάδες και κάδους σκουπιδιών (φώτο) η σωματική ακεραιότητα των αθλητών τέθηκε σε κίνδυνο, και έτσι ο Γιάννης Παπούλης αναγκάστηκε να διακόψει την προπόνηση, μόλις 25 μετά την έναρξή της, στις 19:55.

Και ενώ όλοι νόμιζαν πως τα πράγματα ήταν απλά και κάποια στιγμή η βροχή θα σταματούσε, έπεσαν έξω…. οι πόρτες του κλειστού ήταν μπλοκαρισμένες από ένα ποτάμι νερού, λάσπης και χαλαζιού τουλάχιστον 1 μέτρο σε ύψος !!!! Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω σκηνές που πρόλαβε να τα τραβήξει με το κινητό του ο προπονητής της ομάδας μας (βίντεο 1, βίντεο 2).

Κανείς δεν μπορούσε να βγει και έτσι οι παίχτες μας, οι άνθρωποι του κλειστού γυμναστηρίου, αλλά και 4-5 παίχτες και ο προπονητής του Ιπποκράτη (είχαν προηγουμένως προπόνηση και δεν πρόλαβαν να φύγουν), βρήκαν καταφύγιο στις κερκίδες, περιμένοντας να σταματήσει η βροχή. Οχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά η στάθμη του νερού ανέβαινε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι του κλειστού (αποδυτήρια, γραφεία, μηχανοστάσιο, αίθουσα βαρων) να πλημμυρίσουν με παγωμένα λασπόνερα.

Η γυάλινη κεντρική πόρτα του γηπέδου κινδύνευε άμεσα να σπάσει από την πίεση του νερού, τα πλατύσκαλα έξω από το γήπεδο είχαν καλυφθεί πλήρως από τα νερά, την στιγμή που κάποιοι αντιλήφθηκαν πως στην εξωτερική πλευρά του γηπέδου υπήρχε μια μεγάλη διπλή σιδερένια πόρτα που ήταν κλειδωμένη και εμπόδιζε το νερό να βρει διέξοδο προς το διπλανό γήπεδο ποδοσφαίρου και την θάλασσα. Την λύση έδωσε ο Βαγγέλης Τσιαφίτσας, που βγήκε από ένα μικρό παράθυρο του γηπέδου, σκαρφάλωσε πάνω στην πόρτα και με κίνδυνο να παρασυρθεί από τον χείμαρρο κατάφερε να την ξεκλειδώσει !!!! Στην συνέχεια έκανε το ίδιο και με την σιδερένια πόρτα που βρίσκεται προς την μεριά της θάλασσας και δεμένος με ένα σκοινί τον τράβηξαν μέσα στο γήπεδο, όπου και επειγόντως άλλαξε ρούχα, καθώς ήταν μουσκεμένος από την κορφή ως τα νύχια και παγωμένος !!!!

Μετά από 2,5 ώρες (περίπου στις 22:30) κατέστη δυνατόν να ανοίξουν οι πόρτες και να βγουν ορισμένοι έξω, αλλά εκεί όλοι υπέστησαν ένα νέο σοκ : σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα των παιχτών μας είχαν παρασυρθεί από την δύναμη του νερού και είχαν πέσει το ένα πάνω στο άλλο, με μικρές ή μεγάλες ζημιές. Βέβαια, όλοι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι πέτρες, σκουπίδια, μεγάλα κλαδιά δέντρων και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Λίγο μετά τις 23:00 άρχισαν να όλοι αποχωρούν για τα σπίτια τους….

Μεγάλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία, και πλέον είναι άγνωστο όχι μόνο αν θα γίνει ο αγώνας της Δευτέρας με τον Αίολο, αλλά ακόμα και το αν θα συνεχιστεί (και πως ?) το πρωτάθλημα……

Total Page Visits: 638 - Today Page Visits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.