αγώνες παιδικού σεζόν 2008/2009

αγώνες παιδικού σεζόν 2008/2009

Οι παίδες κέρδισαν εύκολα στο Πυλί τον -επανεμφανιζόμενο στο Δωδεκανησιακό μπάσκετ- Αίολο Κεφάλου με σκορ 72-36. Τα παιδιά του Δημήτρη Μαράγκα δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου και με μπροστάρηδες για άλλη μια φορά τους Νίκο Λάμπρου και Γιώργο Κοντογιάννη, πήραν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν όλα τα παιδιά που είχαν στην διάθεσή τους (στα τελευταία 5 λεπτά ακόμα και τους πολύ μικρούς σε ηλικία) και να χαρούν το παιχνίδι, παρ’όλο τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, μιας και το κρύο ήταν τσουχτερό και ο αέρας αρκετά δυνατός.

Από την ομάδα μας καλύτεροι οι Λάμπρου, Δρόσος και Κοντογιάννης Γ., ενώ από τον Αίολο ξεχώρισε ο Αυγερινόπουλος.

Πολλά  συγχαρητήρια αξίζουν στους ανθρώπους του Αιόλου Κεφάλου για την δουλειά που κάνουν προσπαθώντας να μαζέψουν τα παιδιά της Κεφάλου στο μπάσκετ και να συνεχίσει να έχει για πολλά χρόνια ζωή η ομάδα. Ελπίζουμε σύντομα να τους δούμε να συμμετάσχουν και στα υπόλοιπα τμήματα και να ξαναβρεθούμε αντίπαλοι στο γήπεδο. 

Α.Ε.ΔΙΚΑΙΟΥ (Μαράγκας) : Ζωίδης, Γιαννούρης 2, Κοντογιάννης Γ., 19, Κρωτήρης  9, Κοντογιάννης Στ. 6, Δρόσος 10, Λάμπρου 15, Πουρτσίδης 5, Μαλλιάς, Ζαϊμάκης 2, Γιακουμής 2, Παπακωνσταντίνου 2

ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ (Σάζαλης) : Πέρος Γ, Μπίλλης Χ, Διακογιάννης, Μαραγκός, Ζερβός Σ., Ζερβός Μ., Παπαβασιλείου 7, Πέρος 10, Αυγερινόπουλος 19

10 Ιανουαρίου 2009

Πικρή γεύση μένει μετά το ματς της Λέρου στα παιδιά του Δημήτρη Μαράγκα. Και αυτό γιατί -πέρα από την καλή προετοιμασία που είχε γίνει- ήταν συνεχώς μπροστά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αντέδρασαν πολύ καλά στην πίεση που άσκησαν οι αντίπαλοι.

Ο τεχνικός της ομάδας μας χρησιμοποίησε μόνο τους εφτά από τους δέκα παίχτες -τους εμπειρότερους και μεγαλύτερους σε ηλικία- που είχε στην διάθεσή του, δείγμα του πόσο πολύ ήθελε αυτό το ματς, που σε περίπτωση νίκης θα μας έβαζε για τα καλά σε τροχιά final four.

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία 30” όταν και η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ με 3 πόντους (47-50). Εκεί δέχτηκε ένα ανέλπιστο τρίποντο που έφερε το ματς στα ίσα (50-50) και στην συνέχεια χάθηκε η επίθεση, δίνοντας την δυνατότητα στον Πανιώνιο για επίθεση 14”.  Στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο (ίσως να ήταν και εκπρόθεσμο) οι αντίπαλοι κέρδισαν φάουλ και βάζοντας 1 στις 2 βολές, κέρδισαν το ματς.

Όλα τα παιδιά πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για την νίκη και -χωρίς να υστερήσει κανείς- ξεχώρισαν οι Ζωίδης με καλή άμυνα και ο Γ.Κοντογιάννης με 23 πόντους στην επίθεση.

Πολλά συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του Πανιωνίου για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν και για την άψογη φιλοξενία στην ομάδα μας.

Υ.Γ. Λόγω της γνωστής έλλειψης διαιτητών η τοπική επιτροπή όρισε το παιχνίδι με μόνο ένα διαιτητή, τον κ.Στάλα από τον οποίο έχει κάποια παράπονα η ομάδα μας (έδωσε αρκετές φορές βήματα σε παίχτες που δεν πιεζόταν) χωρίς να είναι αυτός υπεύθυνος για την ήττα μας.

Δεκάλεπτα : 15-21, 28-31, 39-40, 51-50

Πανιωνίος Λέρου : Κανάρης 1, Καρπαθάκης, Ηλίας 6, Ασλανίδης 4, Κοντογιωργάκης 5, Ευσταθιάδης, Θεοδοσιάδης 6, Γιαννάκος Α. 20, Γιαννάκος Μ. 9

Α.Ε. Δικαίου (Μαράγκας) : Ζωίδης 4, Καλής 7, Κοντογιάννης Στ. 1, Δρόσος 8, Λάμπρου 6, Μαλλιάς 1, Κοντογιάννης Γ. 23

07 Φεβρουαρίου 2009

Την ήττα γνώρισε το παιδικό μας σήμερα το πρωί στην Κάλυμνο, με αντίπαλο την τοπική Ε.Α.ΚΑ. με σκορ 52-47. Τα παιδιά του Δημήτρη Μαράγκα δεν τα κατάφεραν, παρά την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν. Καλύτεροι από την ομάδα μας ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Νίκος Λάμπρου.

Δεκάλεπτα : 10-7, 29-24, 37-31, 52-47

Ε.Α.ΚΑ. : Θεμελάκης 4, Παρασκευόπουλος 2, Κοκκινίδης 4, Μεμισάκης, Καλιώρος, Ολυμπίτης 1, Μαζας 3, Κατρης 4, Πορτοκαλίδης 28, Μπιλπηρης 6

Α.Ε. Δικαίου (Μαράγκας) : Ζωίδης, Κρωτήρης, Κοντογιάννης Στ. 4, Παπακωνσταντίνου, Λάμπρου 17, Πουρτσίδης, Κοντογιάννης Γ. 18, Ζαϊμάκης 3, Καλής 5

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009

Την ήττα γνώρισε σήμερα η ομάδα μας, απέναντι στον -πολύ ανώτερο- Ιπποκράτη, με σκορ 76-43. Τα παιδιά του Δημήτρη Μαράγκα έπαιξαν ψυχωμένα και χωρίς άγχος, όμως η μεγάλη πίεση αλλά και η μεγάλη ευστοχία των αντιπάλων (8 τρίποντα πέτυχαν !), λύγισαν την αντίστασή τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιπποκράτη να πιέζει σε όλο το γήπεδο, να κλέβει πολλές μπάλες και να φτάνει σε εύκολους αιφνιδιασμούς. Το σκορ του δεκαλέπτου (22-5) τα λέει όλα και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι, πριν καν αρχίσει ! Η διαφορά συνεχώς αυξανόταν και ο -εκπληκτικός σήμερα- Κρωτήρης, δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο Πάρης ήταν μακράν ο καλύτερος της ομάδας μας, καθώς πέραν των 15 πόντων που πέτυχε, έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έκλεψε πολλές φορές την μπάλα και έβγαλε πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του. Και όλα αυτά σε 40 λεπτά, μιας και ο Μιχάλης Δρόσος -που συνήθως του δίνει ανάσες- γύρισε τον αστράγαλό του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Από τα υπόλοιπα παιδιά, ξεχώρισαν οι Καλής, Κοντογιάννης Γ. και Λάμπρου.

Στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, η ομάδα μας θα επιδιώξει δύο νίκες, κάτι που φαντάζει απολύτως εφικτό, μιας και έχει να παίξει εκτός έδρας με τον Αίολο στην Κέφαλο και θα υποδεχθεί στο Πυλί τον Πανιώνιο Λέρου.

Δεκάλεπτα : 22-5, 47-16, 62-29, 76-43

Ιπποκράτης (Χατζηστέργος) : Κούσιας 2, Τόρα 9(1), Κεφάλας 7, Τσιατσιος 7(1), Βρακίδης 2, Γούναρης 11, Χοχλαστός, Βουλιάκης, Γερογιάννης 19(5), Γιαννιός 7(1), Κουφός 12, Πάτρας

Α.Ε. Δικαίου (Μαράγκας) : Ζωίδης, Ζαϊμάκης, Κρωτήρης  15, Καλής 7, Κοντογιάννης Στ., Δρόσος, Λάμπρου 8, Πουρτσίδης, Μαλλιάς 2, Γιαννούρης, Κοντογιάννης Γ. 11, Παπακωνσταντίνου

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

Μια εύκολη -όσο και αναμενόμενη- νίκη πέτυχε σήμερα το πρωί η παιδική μας ομάδα, αντιμετωπίζοντας στην Κέφαλο τον τοπικό Αίολο με τελικό σκορ 68-36. Απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος οι παίχτες του Δημήτρη Μαράγκα χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να προσαρμοστούν στις -ιδιαίτερες- συνθήκες του αγώνα, μιας και μπορεί ο αέρας να μην ήταν δυνατός, το κρύο όμως ήταν…Και αυτό φάνηκε από το μουδιασμένο ξεκίνημα των παιδιών και το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (8-14). Κάπου εκεί άρχισε τις…φωνές ο προπονητής της ομάδας μας και το νερό μπήκε στ’ αυλάκι : πιο πιεστική άμυνα, κλεψίματα και αιφνιδιασμοί είχαν σαν αποτέλεσμα μια διαφορά +14 και να γίνει το σκορ στο ημίχρονο 20-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν ο ίδιος, και με τους Νίκο Λάμπρου και Γιώργο Κοντογιάννη να ελέγχουν την…εναέρια κυκλοφορία με τα ριμπάουντ (αμυντικά & επιθετικά) και να φορτώνουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι, τα πράγμα έγιναν απλά για την υπόθεση νίκη.  Ο Δημήτρης Μαράγκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες του, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόδοση της ομάδας.

Το τελικό σκορ 36-68 ήρθε απολύτως δίκαια και στόχος πλέον της ομάδας μας, είναι νίκη στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος εντός έδρας με τον Πανιώνιο Λέρου για να κατακτηθεί η 4η θέση.

Δεκάλεπτα : 8-14, 20-34, 28-52, 36-68

Αίολος Κεφάλου (Σάζαλης Δ.) : Πέρος Γ. του Χ., Μπεζας, Μπίλης, Διακογεωργίου, Μαραγκός 3(1), Ζερβός, Μπινιάς 2, Παπαβασιλείου 15(1), Πέρος Γ. του Δ. 4, Αυγερινόπουλος 12

Α.Ε. Δικαίου (Μαράγκας) : Ζωίδης 5, Ζαϊμάκης 7(1), Κρωτήρης  5, Καλής 2, Κοντογιάννης Στ. 2, Δρόσος, Λάμπρου 21, Πουρτσίδης 4, Μαλλιάς, Γιακουμής, Κοντογιάννης Γ. 18, Παπακωνσταντίνου 4

Total Page Visits: 616 - Today Page Visits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.