2ο Κλειστό γυμναστήριο στο νησί….

Τα 5 από τα 8 Final-4 Δωδεκανήσου έχουν ήδη διεξαχθεί (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, εφήβων, παίδων), ενώ απομένουν ακόμα 3 (ανδρών, παμπαίδων, παγκορασίδων) για να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ανατρέχοντας στις συμμετοχές των ομάδων, προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό : η ομάδα μας έχει συμμετοχή στα 5 από τα 7 Final-4 (νεανίδων, κορασίδων, παίδων, ανδρών, παγκορασίδων). Βέβαια, κανονικά οι συμμετοχές θα ήταν 6/7 (συν το εφήβων δηλαδή), αν δεν είχαν γίνει τα απίθανα κωμικοτραγικά γεγονότα του παιχνιδιού Πανιώνιος Λέρου-Ιπποκράτης……

Ενα ακόμα σημαντικό γεγονός, είναι πως η ομάδα μας είναι η μοναδική με τόσες προκρίσεις, αγωνιζόμενη σε ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ !!!! Αυτό συνεπάγεται πολλές χαμένες προπονήσεις τον χειμώνα λόγω κακοκαιρίας, συχνότεροι τραυματισμοί κτλ κτλ….. Ολες οι υπόλοιπες ομάδες (εκτός των “μικρών” τμημάτων του Ηρακλή 2000) αγωνίζονται σε κλειστά γυμναστήρια, και φυσικά οι αθλητές τους αθλούνται σε πολύ καλύτερες συνθήκες…..

Οπως φαίνεται η αγάπη των αθλητών-αθλητριών μας για το μπάσκετ, καταφέρνει να ξεπερνά τις καθημερινές δυσκολίες άθλησης σε ανοιχτό γήπεδο και να παρουσιάζουν ΚΑΙ φέτος πολλές επιτυχίες, με πρωτεργάτη τον προπονητή μας Δημήτρη Τζομάκα . Και όπως επίσης φαίνεται, όλες αυτές οι επιτυχίες της ομάδας μας των τελευταίων 25 ετών, δεν….συγκινούν τους τοπικούς “άρχοντες” στις συνεχείς εκκλήσεις για κατασκευή 2ου κλειστού γυμναστηρίου στο νησί μας…..

Οι φετινές προκρίσεις στα Final-4, ανάλογα με τις συμμετοχές στα αντίστοιχα πρωταθλήματα:

Κολοσσός : 6 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 6 πρωταθλήματα

Ιαλυσος : 6 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 8 πρωταθλήματα

ΑΕ Δικαίου : 5 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 7 πρωταθλήματα

Ιπποκράτης : 5 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 7 πρωταθλήματα

Διαγόρας : 2 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 8 πρωταθλήματα

ΕΑΚΑ : 2 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 7 πρωταθλήματα

Πανιώνιος Λέρου : 2 προκρίσεις, με συμμετοχή σε 2 πρωταθλήματα

Ανταγόρας : 1 προκρίση, με συμμετοχή σε 1 πρωταθλημα

Ιβίσκος : 1 προκρίση, με συμμετοχή σε 1 πρωταθλημα

Καλλιθέα : 1 προκρίση, με συμμετοχή σε 3 πρωταθλήματα

Ηρακλής 2000 : 1 προκρίση, με συμμετοχή σε 4 πρωταθλήματα

 

Total Page Visits: 464 - Today Page Visits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.